Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ο Κλήμης Πυρουνάκης στο Μουσείο Πάτρας- Μίλησε για το έργο του

Στη Πάτρα βρέθηκε ο Κλήμης Πυρουνάκης, Συντονιστής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και Συντονιστής του Δικτύου Αλληλεγγύης Πολιτών Θήβας, το μεσημέρι της Κυριακής 15/5 στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου ήταν προσκεκλημένος των «Πυλώνων αλληλεγγύης» ,για την εκδήλωση «Μάης αλληλεγύης».

Το πατρινό site thebest.gr πλάθει το εγκώμιο τόσο για τον Κλήμη όσο και για τον πατέρα του, τον παπαΓιώργη Πυρουνάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του, ήταν ο άνθρωπος που επιχείρησε την κάθαρση στον χώρο της Εκκλησίας και τιμωρήθηκε με έναν …μινι αφορισμό.


Ο Κλήμης Πυρουνάκης, μίλησε για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας λέγοντας πως συνάντησε γυναίκες φοβισμένες, παραδομένες, οργισμένες, γυναίκες που σέρνονταν στα πόδια τους στους διαδρόμους της φυλακής. Έπρεπε να επινοήσει τρόπους να τις καλέσει κοντά του, να βρει ένα σημείο επαφής.

Το ακροατήριο, έβλεπε έναν γλυκό και κατασταλαγμένο άνθρωπο να μιλάει με πάθος για όσα ευτύχησε να προσφέρει.


«Βρήκαμε τρόπο αυτοί οι άνθρωποι να επιτύχουν τη μεταμόρφωσή τους, να μιλήσουν με τον άλλον τους εαυτό. Ιδίως αν αναλογιστείς ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργούν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας μόνο σε 7 φυλακές. Το κατεστημένο της φυλακής αρνείται να κάνει κάτι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που διώξαμε από το σχολείο εμείς οι δάσκαλοι, τα αλητάκια, τους μάγκες, τους μηχανόβιους, τους περιθωριακούς και τους στείλαμε στη φυλακή, να βρουν τον εαυτό τους.Τα μάτια της Μαρίνας, της Στέλας, της Αουρόρα της Κατερίνας της Τερέζας, της Φλορίντα να δείτε πώς άλλαξαν βλέμμα, γυαλάδα, περιεχόμενο. Θα πειστείτε ότι αυτό είναι δυνατό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών με βασική αρχή το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη oμάδα πληθυσμού.


Πηγή: the best.gr