Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΠΑΣΕΓΕΣ: Μίσος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους συνεταιρισμούς

ARGONAFPLIA 23 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ με την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα για τους συνεταιρισμούς επετέθη σφοδρά στην κυβέρνηση κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Η ψήφιση του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς συνέπεσε με την αποφράδα της ημέρα της 21ης Απριλίου του 1967.

Έτσι όλοι οι Συνεταιριστές, την ημέρα αυτή θα τελούν διπλό μνημόσυνο. Το ένα σε ανάμνηση της κατάλυσης του δημοκρατικού καθεστώτος της χώρας από την Χούντα των Συνταγματαρχών και το δεύτερο σε ανάμνηση της κατάλυσης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,του κατ΄ εξοχήν ανθρωποκεντρικού και δημοκρατικού θεσμού του Συνεταιρισμού.

Ο ψηφισθείς νόμος καταργεί την μικρή αγροτική προσπάθεια, καταλύει την συνεταιριστική αυτονομία παρεμβαίνοντας ,αντίθετα προς τις συνεταιριστικές; Αρχές και το Σύνταγμα στην διοίκηση των συνεταιρισμών και στην επιχειρηματική τους δράση.

Καταργεί την συνεταιριστική αυτοχρηματοδότηση και παραδίδει τους συνεταιρισμούς στον εξωτερικό δανεισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται ,προβαίνει σε αφαίμαξη των συνεταιριστικών πλεονασμάτων, για να ιδρύσει κρατική εκπαίδευση.
Τύχη αγαθή, εμπόδισε προς το παρόν την δήμευση της συνεταιριστικής περιουσίας από την ιδρυθείσα ανώνυμη κρατική Εταιρεία ΔΙΑΓΕΠ.

Ένας χαρακτηρισμός, μπορεί να δοθεί στο νέο αυτό νόμο : Μίσος για τον θεσμό.

Και ένας Στόχος : Η διάλυση των αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ενώπιον αυτής της καταιγίδας, που δεν σεβάστηκε ακόμη και τον πλέον Δημοκρατικό Θεσμό του αγροτικού συνεταιρισμού,

Καλώ όλους τους Συνεταιρισμένους Αγρότες και τους Συνεταιρισμούς να αντισταθούν με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών, στον οποίο στοχεύει η συγκυβέρνηση.

Διότι πριν στεγνώσει το μελάνι αυτής της ανακοίνωσης, μεθοδεύτηκε ήδη, η πρώτη διάλυση μεγάλου αναγκαστικού συνεταιρισμού».

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ