Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νότης Μαριάς: Νίπτει τας χείρας της ως νέος Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις.

Αθήνα, 19/5/2016

Νίπτει τας χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο η Κομισιόν για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας καταγγέλλει με σημερινές του δηλώσεις ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αυτό προκύπτει από Γραπτή Απάντηση που απέστειλε η Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την εξέταση σχετικής Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων κ.λπ. που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν επισημαίνει στην παραπάνω Απάντησή της ότι το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν άπτεται της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ και ως εκ τούτου καθώς η Αναφορά δεν εμπίπτει δήθεν εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της ΕΕ η Κομισιόν δεν μπορεί να λάβει θέση επί του θέματος αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία κυριολεκτικά πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.

Παρά τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, κατέληξε ο Νότης Μαριάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τόσο στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής όσο και αλλού.