Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Χίου: Έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό


Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους υπέβαλε την παραίτησή του ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός διευθυντής φέρεται να δήλωσε στο στενό του περιβάλλον ότι «έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό πρόβλημα».

Σύμφωνα και με το politischios.gr, ο Ανδρέας Δαμίρης υπέβαλε την παραίτησή του υπό το βάρος των εξελίξεων στο προσφυγικό.
Όπως σημειώνεται, οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει το νησί είναι πρωτόγνωρες, με το κράτος να απουσιάζει, να μην υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκοπεί πλήρως από την πραγματική εικόνα των νησιών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά τις προσπάθειες συναδέλφων του για να τον μεταπείσουν, η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Χίου είναι οριστική και αναμένει να γίνει δεκτή η παραίτησή του.
Μέχρι να γίνει δεκτή η παραίτηση, ο κ. Δαμίρης τελεί εν αδεία και τον αναπληρώνει ο με επίσης βαθμό αστυνομικού διευθυντή, Δημήτρης Αυγερινός.

Την ίδια ώρα, δύο βάρκες με 99 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Χίο. Στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου οι αφίξεις παρέμειναν μηδενικές.
Εγκλωβισμένοι στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hotspot των τριών νησιών, ζουν σήμερα 6.921 άτομα. Συγκεκριμένα, στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο παραμένουν 3.655, στη Χίο 2.374 και στη Σάμο 892 άτομα.