Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.


Το πρωί της Τετάρτης 15/6/2016, μέσω της Δημοτικής Αρχής γνωστοποιήθηκε ότι το πρώην εργοστάσιο «ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ» έξω από το Πυρί Θήβας ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως Κέντρο Προσφύγων. Από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλώθηκε ότι οι αρχές κάνουν γενικά «έρευνα εξεύρεσης χώρου».

Στην πραγματικότητα, κλιμάκια του στρατού πραγματοποιούν εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για παλιά βιομηχανική μονάδα, που τα τελευταία χρόνια ο ιδιοκτήτης εκμισθώνει για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων.

Είναι απαράδεκτη η μεθόδευση της κυβέρνησης να στοιβάξει απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων σε αποθήκη, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε απόσταση 800 μέτρων βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά στη Θήβα, όπου η κατάσταση είναι κυριολεκτικά άθλια, με παγιωμένα φαινόμενα όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/6 η Δημοτική Αρχή δήλωσε πλήρη άγνοια για την εξέλιξη, ενώ στην επόμενη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Θήβας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Δ. Βίτσα.

Ο χειρισμός του προσφυγικού ρεύματος από την κυβέρνηση έχει και το συμπλήρωμά του. Τις κραυγές «αγανακτισμένων» χρυσαυγιτών περί εισβολής λαθρομεταναστών, απειλής ισλαμοποιήσης, κοκ. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο κρύβουν την ουσία για το πολύ σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως Σύριων, που πέρασαν από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη δεν εισέβαλαν. Στην πραγματικότητα, οι συνέταιροι της συγκυβέρνησης, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α, το ΝΑΤΟ και η καπιταλιστική Ρωσία, που η Χρυσή Αυγή διαλέγει ως σύμμαχο, έχουν εισβάλει στη Συρία και την έχουν ισοπεδώσει.

Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν σκοπό να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα πολύ απλά γιατί κάνουν τα πάντα για να φύγουν από την Ελλάδα. Όμως η Ε.Ε. μαζί με την ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων στη χώρα.

Ο πραγματικός κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας δε βρίσκεται στη δήθεν ισλαμοποίηση, αλλά στην ενεργητική συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία. Βέβαια οι «εθνικιστές», όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θεωρούν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αδιαπαραγμάτευτη.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα. Ζητάμε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Στη βάση αυτή δε θέλουμε κέντρα προσφύγων «κλειστού τύπου», αλλά ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, που να πληρούνται ανθρώπινοι όροι διαβίωσης.

Είμαστε αντίθετοι με τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ, που χρυσοπληρώνονται για να εξυπηρετήσουν δικά τους, σκοτεινά συμφέροντα.

Υπογραμμίζουμε ότι ο χώρος του πρώην ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ είναι πέρα για πέρα ακατάλληλος. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, σε συνεννόηση με την Τοπική Διοίκηση, να υποδείξει κατάλληλο χώρο για λογικό αριθμό προσφύγων, με την αντίστοιχη υποδομή.