Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΟΑΕΔ: Καθυστερεί η προκήρυξη για την Κοινωφελή σε 34 δήμους




Κατά περίπου μία εβδομάδα αναμένεται να καθυστερήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το δεύτερο μέρος της Κοινωφελούς Εργασίας που μετά τους 17 αφορά ακόμη 34 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενώ αρχικά η προκήρυξη του ΟΑΕΔ επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς κάποιοι από τους 34 δήμους δεν έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, τελικώς αυτό θα γίνει προς τα τέλη Ιουλίου. Γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή του αριθμού ωφελούμενων και των αντίστοιχων ειδικοτήτων που θα λάβει ο κάθε δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, αφορά 12.656 ανέργους στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.

Από αυτούς οι μισοί (6.328) θα απασχοληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 6.328 άτομα και μόλις λήξει το οκτάμηνο, δηλαδή στα μέσα του 2017 θα προσληφθούν επίσης στους ίδιους δήμους άλλα 6.328 άτομα

Όσον αφορά τους πρώτους 17 δήμους έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 3.737 ανέργων και στα τέλη του χρόνου θα προσληφθούν ακόμη 3.181, δηλαδή, συνολικά, 6.918 άτομα.

Πέραν των 51 δήμων (17 και 34) οι υπόλοιποι 274 δήμοι της χώρας θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με 20.000 θέσεις προκειμένου συνολικά ο αριθμός των ανέργων που θα απασχοληθούν να φτάσει τις 43.000.

«Το πρόγραμμα επικεντρώνεται πρώτα στους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η ανεργία σε τοπικό επίπεδο, μέσα στην ίδια περιοχή μέσα στο δήμο», δήλωσε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έκανε γνωστό, ότι έως τώρα, δεν υπήρχε καθαρή καταγραφή στην υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και παρακολούθηση του έργου που προσφέρουν οι ωφελούμενοι.