Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η «ακτινογραφία» των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ


http://exeisminima.gr/


Δραματικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως είναι αυτά της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία τονίζοντας ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας, οι χειρουργικές θέσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, οι λίστες αναμονής φτάνουν τον έναν χρόνο, ενώ λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους γιατρούς από το απόγευμα έως τη νύχτα».

Τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει η Ομοσπονδία, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί κατά 4.000, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Τα νοσοκομεία θα πάρουν φέτος 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Δείτε την «ακτινογραφία» των Νοσοκομείων στη Bοιωτία

Νοσοκομείο Θήβας

Η Παθολογική κλινική εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτές είναι 70 και λοιπό προσωπικό 42.

Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές, ενώ λείπουν 116 νοσηλευτές.