Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΕΚΘ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ



Η εταιρεία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας είναι η μοναδική λιπασματοβιομηχανία στη χώρα μας. Η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των απολυομένων σε 51 εργαζόμενους μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Ο εργοδότης συνεχίζει να προκαλεί με τις ακραίες και αδικαιολόγητες ενέργειες εδώ και μήνες ενάντια σους εργαζόμενους με μπράβους εκφοβίζοντάς τους, με ψεύτικες μηνύσεις και με απολύσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση αν πιστεύει και προσπαθεί να φτιάξει Κράτος Δικαίου (όπως ανάφερε προεκλογικά) με κανόνες που σέβονται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων αλλά και των επιχειρηματιών, πρέπει να σταματήσει πλέον να ιδρύονται εταιρείες «φαντάσματα» και να μεταβιβάζουν το παραγωγικό έργο σε αυτές, έχοντας ως στόχο την πτώχευση της μητρικής εταιρείας και την διαγραφή των χρεών τους, που έχει ως αποτέλεσμα να τα χρεώνετε πάλι ο ήδη εξαντλημένος Ελληνικός λαός.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για όλες τις παραπάνω ενέργειες που χρησιμοποιεί εις βάρος των εργαζομένων και ζητάμε άμεσα να ανακαλέσει τις απολύσεις και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του ΕΚ Θήβας συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου.