Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα μάνγκο

Μπορεί ακούγοντας τη λέξη μάνγκο, να σας έρχεται στο μυαλό κάτι το εξωτικό και το τροπικό. Και όχι αδίκως αφού τα μάνγκο φυτρώνουν στη Μαλαισία και την Ινδία και...
αποτελούν μέρος της κουλτούρας και των θρύλων αυτών των λαών. Λένε επίσης ότι ο Βούδας εμφανίστηκε στη σκιά των δέντρων μιας φυτείας μάνγκο. Όσο μακρινή και απρόσιτη σας ακούγεται η ιστορία αυτού του εξωτικού φρούτου, τόσο εύκολα μπορείτε πλέον να το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Γιατί όμως να εντάξετε το μάνγκο στη διατροφή σας και τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν το τρώτε κάθε μέρα; Για να μάθετε όλες τις απαντήσεις, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση.

Θα γίνετε εξυπνότεροι
Εάν κάθε πρωί που ξυπνάτε, τρώτε ένα μάνγκο, τότε θα είστε πιο δημιουργικοί το υπόλοιπο της ημέρας και θα βελτιωθεί η μνήμη σας. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και στο σχηματισμό των νευροδιαβιβαστών. Είναι επίσης μια καλή πηγή γλουταμίνης, που βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και στη βελτίωση της συγκέντρωσης.

Θα αποκτήσετε ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα
Το μάνγκο είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες Β, Α, C και Ε, που βοηθάνε στη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας. Μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το τροπικό φρούτο σαν σνακ, στις σαλάτες είτε πίνοντας ένα δροσιστικό χυμό μάνκγο.

Θα καθαρίσει το ήπαρ σας
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μάνγκο, βοηθάνε στην αποβολή των βλαβερών τοξινών από το ήπαρ. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μάνγκο προλαμβάνει τις διαταραχές του ήπατος και μειώνει την εμφάνιση καρκίνου. Ακούγεται σαν ένας ωραίος λόγος, ώστε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα μάνγκο.

Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα
Όπως ανέφερα παραπάνω, το μάνγκο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C, που προστατεύουν το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις με φυσικό τρόπο και να μην στραφείτε στα φάρμακα, φτιάξετε ένα smoothie με μάνγκο.

Θα έχετε μια καλύτερη όραση
Ένα μεσαίο μάνγκο περιέχει περίπου το 72 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α. Η οποία ως γνωστό παίζει ζωτική σημασία για την καλή υγεία των ματιών, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ωχράς κηλίδας και αποτρέποντας τη ξηροφθαλμία.

Θα έχετε χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης
Το μάνγκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε πηκτίνη που βοηθάνε στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Επίσης, το φρούτο αυτό συμβάλει και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο.

Θα έχετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα
Τρώγοντας ένα μάνγκο ημέρα αποβάλετε τις τοξίνες και βοηθάτε στη σωστή λειτουργία της πέψης. Το μάνγκο περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε μάνγκο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε να το βάλετε στις σαλάτες, σε παγωτά, σε smoothies μέχρι και στο cheesecake. Βάλτε αυτό το νόστιμο και τροπικό φρούτο στην καθημερινότητα σας, ώστε να αποκοιμίσετε τα απίστευτα οφέλη, που προσφέρει τόσο απλόχερα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που κάποιοι ονομάζουν το μάνγκο τον «βασιλιά των φρούτων», λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, αλλά και της εκπληκτικής του γεύσης.
Πηγη tromaktiko