Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Εξώδικο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την ακαταλληλοτητα του χώρου της UNICOT ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων


  ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού, Δημήτριο Βίτσα, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Στην Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Μετά την υπ’ αριθ. πρωτ. 17053/8-7-2016 πρόσκληση της Δημάρχου Λεβαδέων για να παρευρεθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων την Τετάρτη 13-7-2016 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου, αναφορικά με την επιστολή σας περί δημιουργίας Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης, κλιμάκιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς επισκέφθηκε στις 12-7-2016 τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης, στις οποίες προτείνετε τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων, όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:
Σήμερα, το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο, με εκατοντάδες αιγοπρόβατα (ιδιωτών).
Επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων αυτών είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι η στέγη αποτελείται από φθαρμένες πλάκες από τσίγκο και «ελενίτ» (που ως γνωστόν συντίθεται από καρκινογόνο αμίαντο), δεν υπάρχουν καθόλου χώροι υγιεινής (τουαλέτες κλπ.), οι τοίχοι είναι διαβρωμένοι κλπ.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, για να στεγάσει τους πρόσφυγες-θύματα πολέμου που βρίσκονται στην πατρίδα μας, όπως σχεδιάζετε και ως εκ τούτου σας καλούμε να μην χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει για την στέγαση των προσφύγων σε ενδεδειγμένους και κατάλληλους χώρους, που υπάρχουν ανά την επικράτεια, και να πιέσει, μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ κλπ.), ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στις χώρες, από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες.
Επισυνάπτεται φωτογραφία, που απεικονίζει τον χώρο, στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Λιβαδειά, 13-7-2016
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ