Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιατρός στο εδώλιο για έκτρωση σε 13χρονη


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν το φθινόπωρο, ένας γιατρός και ένας 34χρονος οι οποίοι κατηγορούνται για την έκτρωση μίας 13χρονης κοπέλας πριν από τέσσερα χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και έκθεση, ενώ ο 34χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς την συναίνεση των γονιών της.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της ανήλικης το Φθινόπωρο του 2011 σε βάρος του 34χρονου με τον οποίο η νεαρή κοπέλα διατηρούσε σχέση, κατά την οποία και φέρεται να έμεινε έγκυος.
Όμως τη κύηση της την σταμάτησε, με αποτέλεσμα στην υπόθεση να εμπλακεί και ο γιατρός.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ένα χρόνο μετά πέρασαν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ειδικότερα ο 34χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιάννη Φλεβάρη είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δέχτηκε ότι στα μέσα καλοκαιριού του 2011 είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, η οποία ωστόσο του παρουσιάστηκε ως 17χρονη γεγονός που επιβεβαιωνόταν από τον τρόπο της ένδυσης και της συμπεριφοράς της.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για τη σχέση αυτή γνώριζε η φίλη της κοπέλας η οποία επίσης του είχε δηλώσει ότι ήταν 18 ετών, αλλά και η μητέρα της η οποία μάλιστα τον είχε συναντήσει και κάποιες φορές.

Ο 34χρονος είχε προσθέσει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η νεαρή κοπέλα του δήλωσε ότι είναι έγκυος και εκείνος από τη πλευρά του της είπε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί, όμως εκείνη τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με την μητέρα της να κάνει έκτρωση.

Ύστερα από λίγες ημέρες η νεαρή κοπέλα του ανακοίνωσε ότι πήγε στο γιατρό μαζί με τη μητέρα της φίλης της και ότι ο γιατρός της ζήτησε να είναι μαζί και κάποιος από τους γονείς της.

Τις επόμενες ημέρες πράγματι η ίδια κοπέλα του είπε ότι πήρε μαζί με τη μητέρα της από το φαρμακείο ένα χάπι για τη διακοπή της εγκυμοσύνης.
Μετά από αυτό η σχέση του ζευγαριού άρχισε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα μέχρι που στο τέλος ο 34χρονος της ζήτησε να χωρίσουν.

Τότε ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε την φραστική επίθεση της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και καβγάς με τον πατέρα της.
Στο ίδιο μήκος κύματος αρνούμενος τις κατηγορίες απολογήθηκε και ο γιατρός που κατηγορείται στην υπόθεση.

Και οι δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο γιατρός χωρίς όρους και ο 34χρονος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της μη συναναστροφής με την ανήλικη.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή :   http://www.rodiaki.gr/article/345272/giatros-sto-edwlio-
http://www.docmed.gr/giatros-sto-edolio-gia-ektrosi-se-13chroni/