Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Θηβαίων Σπ. Νικολάου για τον δρόμο στη Νούσα




Οι Πολίτες Θίσβης απευθύνονται με ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Θηβαίων Σπ. Νικολάου για το θέμα του αποκλεισμού της οδού που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες καταλογίζουν αδιαφορία και απραξία στον κ. Νικολάου και ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες για την λύση του προβλήματος. Το θέμα είναι μεγάλο και αναγκαστικά θα επανέλθουμε ενώ να σημειώσουμε ότι για την ίδια υπόθεση σε συνεχείς καταγγελίες προβαίνει και ο Αθ. Σκούμας ο οποίος επίσης επιτίθεται στον δήμαρχο Θηβαίων. Στις 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ι. Ταγκαλέγκα και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, στη ΒΙ.ΠΕ Θίσβης που επισκέφθηκαν τον χώρο του βιολογικού καθαρισμού και στις λιμενικές εγκαταστάσεις. συναντήθηκαν με τον πρόεδρο ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε Ν. Κουδούνη αλλά στο δελτίο Τύπου που εξεδόθη δεν γίνεται λόγος παρά για την προσφορά της ΒΙΠΕ Θίσβης στην οικονομία. Δείτε την επιστολή των πολιτών της Θίσβης.

Ανοιχτή επιστολή,

στον δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου,

(Ο δρόμος της Νούσας και ο δήμαρχος κ. Σ. Νικολάου).

Αγαπητέ Δήμαρχε, κ. Σ. Νικολάου,

Αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το παράνομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας, από την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, τίποτα δεν φαίνεται να σας συγκινεί ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα μας αυτό, υλοποιώντας την υπ’ αριθ. 266/2015 ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει τον Δημοτικό Συμβούλιο, στις 2 Σεπτέμβρη του 2015, η οποία απαιτεί το άνοιγμα του δρόμου.

Αντί για το άνοιγμα του δρόμου, χωρίς να μας ρωτήσετε και να έχετε καμία εξουσιοδότηση, διαπραγματευτήκατε και πετύχατε να μας πηγαίνουν στην παραλία μας για μπάνιο, οι άνθρωποι της εταιρίας που μας έκλεισε τον δρόμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με 3 δρομολόγια την ημέρα. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων η λύση αυτή δεν συγκίνησε τους πολίτες της Θίσβης με αποτέλεσμα το πουλμανάκι της συμφωνίας σας, να πηγαινοέρχεται άδειο και να μην ολοκληρώσει ποτέ τα προγραμματισμένα δρομολόγια του. Μάλλον θα έχετε λησμονήσει, ότι δεν είμαστε κατεχόμενη περιοχή να μας καθορίζουν άλλοι, το ποτέ θα πηγαίνουμε στην παραλία μας.

Σας στείλαμε ένα φάκελο με τα στοιχεία που έχουμε για το θέμα αυτό ώστε να είστε ενήμερος και μετά ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας για να δοθεί άμεση λύση.

Ακολούθησε η συνάντησή μας την Παρασκευή 26/8/2016, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Α. Κοκοντίνης και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Κ. Χαλβατζής.

Στην διάρκεια της συζήτησης σας επαναλάβαμε το αίτημα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία που κάναμε μπάνιο τα τελευταία χρόνια, και μας τονίσατε ότι και εσείς επιθυμείτε να δοθεί λύση και να ανοίξει το συντομότερο ο δρόμος. Μάλιστα δεσμευτήκατε να πράξετε τα παρακάτω:

1). Μας ανακοινώσατε ότι θα καλέσετε τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων του δήμου μας για να τους ενημερώσετε και να συζητήσετε το θέμα.

Κανένας δεν έλαβε καμία πρόσκληση για το θέμα αυτό.

2). Επίσης μας αναφέρατε ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ που θα γινόταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, θα βάζατε το θέμα προς συζήτηση και θα ζητούσατε να παρευρίσκονται οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

3). Σας ζητήσαμε επίσης όπως το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, της 11ης Αυγούστου 2016, να τεθεί ως θέμα προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί.

Απ’ ότι είδαμε στα θέματα της ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2016, δεν υπήρχε το θέμα αυτό προς συζήτηση.

Δηλαδή μας αγνοήσατε.

Δεν πράξατε απολύτως τίποτε, απλά μας υποσχεθήκατε λόγια κενού περιεχομένου.

Απαιτούμε περισσότερο σεβασμό απέναντι μας και να μην υποτιμάτε τους πολίτες του δήμου σας, έστω και αν προέρχονται από μικρές Τοπικές Κοινότητες .

Κύριε δήμαρχε,

Θεσμικά και ηθικά θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την λύση του προβλήματος.

Πάρτε τουλάχιστον τώρα τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να ανοίξει ο υπεύθυνος φορέας τον δρόμο προς την παραλία Αγγελή του Όρμου της Νούσας.

Η μέχρι τώρα σιωπή σας και η αδιαφορία για την λύση του προβλήματος, μας εξαναγκάζει στην σύνταξη αυτής της ανοιχτής δημόσιας επιστολής.

Με εκτίμηση,
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΙΣΒΗΣ

  www.viotiaplus.gr.