Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε στη Θήβα το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράρτημα και στη Θήβα έχει πλέον η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας, όπου θα στεγάζεται προσωρινά μετά από παραχώρηση χώρου από τη ΔΗΚΕΘ.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι σεβαστοί πατέρες κ. Νικόδημος και κ. Μιχαήλ, μεταφέροντας στο τέλος και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο του Παραρτήματος στη Θήβα κα Μπερναλή Νικολέτα και όλα τα μέλη της Αντικαρκινικής, για την πρωτοβουλία της ίδρυσης παραρτήματος και στη Θήβα και για την προσφορά της εθελοντικής τους εργασίας, μέσα από την οποία εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην ομιλία του ανέφερε επίσης όλες τις προληπτικές δράσεις για την υγεία που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής της ΔΗΚΕΘ αλλά και για όσες θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΚΕΠ Υγείας, για το οποίο έχει πάρει απόφαση για ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Θηβαίων θα στηρίξει το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και θα σταθεί αρωγός στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με στόχο τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας.

H Ελληνική Aντικαρκινική Εταιρεία είναι Κοινωφελές Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Oργανώσεων, που προβλέπεται στο άρθρο 12 Ν. 2646/98. Έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

Το 116ο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Θήβα (video)
Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Διευρύνεται ο κύκλος προσφοράς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και επεκτείνεται και στη Θήβα με την ίδρυση και λειτουργία του νέου παραρτήματός της.