Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-12-2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της χώρας βγαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες. ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην εδώ και επτά χρόνια ολομέτωπη ταξική επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Μια επίθεση που μέσω των καταστροφικών νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα να υποστεί συνέπειες πολέμου σε ειρηνική περίοδο.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία, η δήμευση της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων ,μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω .

Η σημερινή Κυβέρνηση , όπως και οι προηγούμενες ,εγκλωβισμένες και υποταγμένες στους δυνάστες – δανειστές ( Ε.Ε , ΔΝΤ ) συνεχίζουν παρά την θέληση του Ελληνικού Λαού να ταυτίζονται με τις αντεργατικές ,αντιλαϊκές και υφεσιακές πολιτικές που έχουν ξεκάθαρα ταξικό χαρακτήρα και στοχεύουν να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Έτσι και στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης ξαναμπαίνουν προς συζήτηση νέα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα που στοχεύουν να ενισχύσουν την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια , σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο , προετοιμάζοντας παράλληλα και τον δρόμο για ένα 4ο μνημόνιο.

Επιδιώκουν την παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης ,την διάλυση και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την διατήρηση και επέκταση του «υποκατώτατου μισθού» (των 200 και 300 ευρώ) σε ακόμα περισσότερους από τους 500.000 απασχολούμενους που σήμερα έχουν εισόδημα κάτω και από τον κατώτερο μισθό, την απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων, την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10% και την κατάργηση του υπουργικού βέτο, την διατήρηση της διάταξης του 2012 για τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού από το κράτος-κυβέρνηση και όχι από Συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συμβάσεις ,την κατάργηση των τριετιών, επιδομάτων και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων, την παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση και την νομιμοποίηση της εργοδοτικής ανταπεργίας (lockout) .

Για αυτό στις 8 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ, απεργούμε ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις πολιτικές των δανειστών-δυναστών. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ,διεκδικώντας.

Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και προστασία. Δεν θα γίνουμε δούλοι της σύγχρονης εκμετάλλευσης. Αρνούμαστε να γίνει η ζωή μας λάστιχο, με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, ωράρια λάστιχο-, αποδοχές πείνας-επιδόματα φτώχειας, την εντατικοποίηση.

Απαιτούμε και διεκδικούμε επιθετικά την κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα μας. Με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα, με συλλογικές συμβάσεις για όλους, με μείωση της φορολογίας των εργαζομένων.

Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Λαού.

Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση. Παιδεία-Υγεία-Ρεύμα-Νερό-Συγκοινωνίες και ελεύθεροι χώροι είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα!

Αναχώρηση Λεωφορείων στις 8 το πρωί από το ΚΤΕΛ Θήβας με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.30 στο Σχηματάρι και 8.45 στα Οινόφυτα.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

`Η θα τους παρακολουθούμε να μας συντρίβουν ή θα ξεσηκωθούμε!

ΤΟ Δ.Σ