Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό

Δύσκολη εποχή για το ανοσοποιητικό μας … κρυολογήματα, ιώσεις και αρρώστιες επιβουλεύονται την υγεία μας και πολλές φορές νικούν την άμυνα του οργανισμού μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; H καλή διατροφή, η πρόσληψη υγρών και η ανάπαυση θα δώσουν στο ανοσοποιητικό μας μια ευκαιρία να ανασυνταχθεί. Ακολουθούν ορισμένες τροφές που καλό θα είναι να εντάξετε τακτικά στη διατροφή σας προκειμένου να θωρακίσετε την υγεία σας.
Σκόρδο: μπορεί να σας μυρίζει αλλά είναι θαυματουργό και , όχι τυχαία , θεωρείται φάρμακο.Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, μπορεί να αποτρέψει τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: που αποτελεί το βασιλιάς του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία χτίζουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που πρέπει να τρώτε καθημερινά είναι τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι κόκκινες πιπεριές, το grapefruit και το μπρόκολο.
Καρότα: στα καρότα θα βρείτε την βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητο στοιχείο ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι το μαρούλι, τα βερίκοκα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα blueberries.
Μέλι: η πολύτιμη αυτή τροφή διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και συνεισφέρει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό αλλά και το πεπτικό σύστημα.
Αμύγδαλα: εξαιρετική επιλογή από κάθε άποψη, πόσο μάλλον που σας προσφέρουν και την απαραίτητη βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση αλλά και το μαγνήσιο που κρατάει τους ανεπιθύμητους εισβολείς εκτός...
Γιαούρτι: τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι ενισχύουν τα κύτταρα - φύλακες του ανοσοποιητικού μας συστήματος- καθώς έχει αποδειχτεί πως διεγείρουν την παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος , τα οποία «εργάζονται» για να προστατεύουν τον οργανισμό μας από ιογενείς λοιμώξεις.
Πρόπολη: γνωρίζετε πως είναι άκρως ευεργετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος; Κι αυτό γιατί συμβάλλει στον σχηματισμό αντισωμάτων, αυξάνοντας έτσι την αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις και στα βακτήρια.
Χαμομήλι: Ευεργετικό ρόφημα, πλούσιο σε φλαβονοειδή που διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση.