Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Οι γονείς “πίσω” από τη μεταμόρφωση του Σχολικού κτηρίου στο Κυριάκι Βοιωτίας


Οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου στο Κυριάκι, κατάφεραν μέσα από αρκετές ώρες προσωπικής εργασίας σε χρονικό διάστημα 2 ετών, να παραδώσουν στα παιδιά τους ένα σχολείο καινούργιο, που έμοιαζε να έχει αφεθεί στη μοίρα του για περισσότερα από 20 χρόνια.

Οχι μόνο επισκεύασαν και έβαψαν όλο το κτίριο , τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αλλά βελτίωσαν και όλη την περίφραξη και τους προαύλιους χώρους. Άλλαξαν τον ηλεκτροφωτισμό, επισκεύασαν όλα τα υδραυλικά, αντικατέστησαν όλα τα παλιά κουφώματα και παράθυρα, αγόρασαν καινούριους πίνακες μαρκαδόρου και διαδραστικούς. Βελτίωσαν τους κήπους και τα αποσαθρωμένα πεζούλια, επισκεύασαν τη στέγη κι αντικατέστησαν όλα τα στέγαστρα. Αγόρασαν σύγχρονο υλικό διδασκαλίας και συνεχίζουν με στόχο την κατασκευή και αναβάθμιση των προαύλιων χώρων και την κατασκευή νέων χώρων αθλοπαιδιών!



Το αρχικό κτήριο ήταν σε άσχημη κατάσταση, τόσο από δομικής πλευράς όσο και από υλικό διδασκαλίας, τεχνικών μέσων, φωτισμού, θέρμανσης .

Φυσικά, συμμέτοχοι σε αυτή τους την πρωτοβουλία υπήρξαν και πολλοί χορηγοί (μικροί και μεγάλοι) καθώς και πάρα πολλοί συγχωριανοί που στάθηκαν αρωγοί στην μοναδική αυτή προσπάθεια!