Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Απάντηση της Ν.Ε. Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ για τα θέματα Υγείας στο Νομό μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε.
ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ περί καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και εκπλαγήκαμε. Να του θυμίσουμε όμως τη γνωστή παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»

Πολύ όψιμο το ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών της ΝΔ για τις δημόσιες δομές υγείας του Νομού. Πολύ κοντή η μνήμη τους. Ξεχάσανε γρήγορα τις ισοπεδωτικές πολιτικές που εφάρμοσε ο σημερινός τους αντιπρόεδρος κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας. Άλλωστε την κατάσταση που διατείνονται πως διαπίστωσαν στα Νοσοκομεία του Νομού, αφού δεν τους άρεσε, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι από αυτούς την παραλάβαμε.

Άραγε ποιος απαξίωσε τη Δημόσια Υγεία με τη συνεχή υποστελέχωση;

Ποιος συρρίκνωσε μέχρι ασφυξίας τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων;

Ποιος διέλυσε τις μονάδες Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βοιωτία;

Ποιος παρέδωσε τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, βορά στις ορέξεις των εργολάβων και των διαπλεκόμενων;

Τι κρύβανε πίσω από τις συμβάσεις των προμηθευτών και των φαρμακευτικών εταιρειών;

Ποιοι είχανε επιβάλει το 5ευρω για να περάσεις την πόρτα των Νοσοκομείων;

Ρωτήσανε τους ανασφάλιστους πως αντιμετωπίζανε τα προβλήματα υγείας την περίοδο των κυβερνήσεών τους;

Και αφού μιλάνε για καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ να τους θυμίσουμε τις δικές μας παρεμβάσεις στην Υγεία.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η κοινωνική μέριμνα με καθιέρωση της πλήρους Υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανεξάρτητα από ασφάλιση.

Η κατάργηση του 5ευρου για κάθε απλή επίσκεψη στο Νοσοκομείο.

Η κάλυψη και συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΠΥ πολλών εξετάσεων που μέχρι τώρα δεν ήταν συνταγογραφούμενες και επιβάρυναν τους ασφαλισμένους ( ψηφιακή μαστογραφία, PET-CT κ.λ.π.).

Η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (αυτών που δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αυτών που έχασαν το ΕΚΑΣ).

Η δίκαιη και διαφανής λίστα χειρουργείου και συνεχίζουμε στην ανταπόδοση στην κοινωνία με νέα μέτρα με στόχο την ασφάλεια που επιζητούν οι πολίτες.

Με συμμέτοχους τις τοπικές κοινωνίες, με καλοπροαίρετη κριτική και έλεγχο, κτίζουμε ξανά τη Δημόσια Υγεία και τις δομές του Νομού μας.

Προσπαθούμε για την ανόρθωση των Νοσοκομείων με προσλήψεις που γίνονται σε Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και σε προσωπικό για ενίσχυση των εργαστηριών. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και καλυτέρευση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η επίτευξη του στόχου να εφημερεύουν τα Νοσοκομεία μας 30 μέρες τον μήνα με πλήρη εργαστηριακή κάλυψη.

Αφήσαμε τα εργολαβικά συμφέροντα έξω από τον χώρο της Υγείας αντικαθιστώντας τα με απευθείας συμβάσεις εργαζομένων όπως π.χ. με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων, καθιερώνοντας σωστές εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για ανάγκες παροχής υπηρεσιών πραγματικής Υγείας.

Σε άμεση προτεραιότητα για το 2017 προγραμματίζεται ξανά η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με την λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας τόσο στην Θήβα όσο και στην Λιβαδειά. Μέριμνα μας είναι η στελέχωση όλων των Περιφερικών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας.

Αυτή είναι η δράση και η απάντηση μας στους νοσταλγούς του παρελθόντος.

9 Μαρτίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea.g