Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Φορέα για την αναγνώριση των μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών ιδρύει η ΓΣΕΒΕΕ


Τη δημιουργία ενιαίου μηχανισμού πιστοποίησης της ελληνικής κουζίνας («Σήμα Ελληνικής Κουζίνας») καθώς και των ελληνικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ζήτησε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (‬ΓΣΕΒΕΕ) σε συνάντηση‭ ‬με ‭‬τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Η διοίκηση‭ ‬της‭ ‬ΓΣΕΒΕΕ ‬κατέθεσε‭ ‬αναλυτικά‭ ‬πλέγμα‭ ‬επικαίρων‭ ‬προτάσεων,‭ ‬σχετικά‭ ‬‬με‭ ‬θέματα ρύθμισης του κανονιστικού πλαισίου στον κλάδο της εστίασης, καθώς και ζητήματα πιστοποίησης ελληνικών προϊόντων και στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών.

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ενημέρωσε τον υπουργό για την ίδρυση από τη συνομοσπονδία ενός φορέα για την αναγνώριση των μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών και την απονομή σήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΟΝ», σε αντιστοίχιση με τα σήματα «Monastic» και «Kosher», σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Με δεδομένη τη μακρόχρονη και εκτεταμένη εμπειρία στη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών, η ΓΣΕΒΕΕ επανέλαβε επίσης το βασικό πυρήνα των προτάσεων της για την ανάγκη ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης των συνεργατικών σχημάτων και των συνεργειών στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.