Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Βότκα δεν είναι μόνο για τα μπουζούκια! Δείτε 8 εκπληκτικούς τρόπους για να την χρησιμοποιήσετε στο σπίτι




Η Βότκα δεν είναι μόνο για τα μπουζούκια! Δείτε 8 εκπληκτικούς τρόπους για να την χρησιμοποιήσετε στο σπίτι

Κάθε καλή νοικοκυρά κρατά ένα φτηνό μπουκάλι βότκα στην κατάψυξη. Ο λόγος για αυτή τη συνήθεια μπορεί να σας εκπλήξει. Σας αποκαλύπτουμε μερικές χρήσιμες εφαρμογές.

1. Αποσμητικό ποδιών. Τα πόδια που μυρίζουν είναι το χειρότερο. Λύστε το πρόβλημα με ένα φυσικό αποσμητικό: με βότκα. Αναμείξτε βότκα με νερό και χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για να ψεκάσετε τα δύσοσμα παπούτσια.

2. Ξεμυρίστε τα ρούχα σας. Αν έχετε βγει σε ένα μπαρ που καπνίζουν και δεν θέλετε να πλύνετε τα ρούχα σας από το προηγούμενο βράδυ, ψεκάστε τα με βότκα και κρεμάστε τα σε καλά αεριζόμενο χώρο.

3. Αντιμετωπίστε τον δηλητηριώδη κισσό. Αν κάνετε πεζοπορία το καλοκαίρι σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να σας τσιμπήσει δηλητηριώδης κισσός. Αν αποκτήσετε δυσάρεστη εξάνθημα,ρίξτε βότκα απευθείας πάνω στο δέρμα για να απομακρύνετε τα έλαια του δηλητηρίου.

4. Καταπραΰνετε τσίμπημα από μέδουσα. Το κολύμπι στη θάλασσα είναι διασκεδαστικό, αλλά εγκυμονούν και σοβαροί κίνδυνοι. Αν σας τσιμπήσει μέδουσα, τότε ρίξτε βότκα πάνω στο τσίμπημα για να απολυμάνετε την περιοχή και να καταστείλετε τον πόνο.

5. Εντομοαπωθητικό. Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιήστε βότκα, αναμειγνύοντάς την με φρέσκο βασιλικό, λεβάντα, ή άλλα αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια.


6. Διατηρήστε τα λουλούδια φρέσκα περισσότερο διάστημα. Όλοι αγαπάμε να παίρνουμε ως δώρο λουλούδια. Είναι κρίμα να μαραίνονται τόσο γρήγορα. Για να διατηρήσετε τα λουλούδια φρέσκα περισσότερο καιρό, ανακατέψτε μερικές σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο νερό του βάζου. Αλλάξτε το διάλυμα καθημερινά.

7. Καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους. Κάντε κομπρέσα σε μυς που είναι πιασμένοι με μια σακούλα που θα έχετε γεμίσει με νερό και βότκα και θα έχετε βάλει στην κατάψυξη.

8. Αφαιρέστε λεκέδες από ταπετσαρία. Οι παλιοί λεκέδες στον καναπέ σας τρελαίνουν; Ήρθε η ώρα να τους αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε βότκα για να τρίψετε το λεκέ.

Πηγή: www.diaforetiko.gr | Tο διαβάσαμε εδώ