Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Βότανα για αϋπνία: Η φύση σας παρέχει τις λύσεις


Η έλλειψη ύπνου είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην σημερινή κοινωνία. Οι τελευταιες στατιστικές λένε πως το 48% του πληθυσμού υποφέρει περιστασιακά από αϋπνία, ενώ 22% υποφέρει κάθε νύκτα απ΄αυτή.

Είναι πολύ συχνότερη στις γυναίκες απ΄ότι στους άνδρες. Μιλάμε για χρόνια αϋπνία όταν η διαταραχή ύπνου διαρκεί περισσότερο από τρεις βδομάδες συνεχόμενες. Η Φύση που μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε στη ζωή, μας δίνει και αρκετά φυσικά ηρεμιστικά βότανα. Μπορούμε να συνδυάσουμε μερικά απ΄αυτά για καλύτερα αποτελέσματα.
Λυκίσκος (Humulus Lupulus). Είναι το φυτό από το οποίο φτιάχνεται η μπύρα. Έχει πικρή γεύση και χαλαρωτικές ιδιότητες. Βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα και βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου.

Χαμομίλη (Matricaria Chamomilla) Το πολύ γνωστό χαμομίλη είναι χαλαρωτικό και συστήνεται για την επίτευξη ψυχικής ηρεμίας. Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, χρησιμοποιείται για παθήσεις νευρικής φύσεως όπως νευραλγίες, αϋπνίες, ζαλάδα, κρίσεις άσθματος και ημικρανίες. Καταπραϋνει το στομάχι. Είναι πολύ καλό και για παιδιά.
Τίλιο άλλως Φλαμουριά (Tilia Europaea) Είναι βότανο χαλαρωτικό, υπνωτικό, αγχολυτικό, καταπραϋνει τον πονοκέφαλο, ηρεμεί το στομάχι και χαμηλώνει την πίεση και την νευρική ένταση.
Λεβάντα (Lavandula Officinalis). Tο άρωμα της λεβάντας και μόνο έχει πολύ χαλαρωτική δράση. Έχει καταπραϋντικές, αγχολυτικές, ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, τόσο σε τσάι όσο και το αιθέριο έλαιο της. Μια σταγόνα από λάδι λεβάντας στο μαξιλάρι βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο εύκολα.

Πηγή:mothersblog.gr