Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ ΔΤ: Συνέντευξη Τύπου Μπακογιάννη εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Στερεά Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου Μπακογιάννη

εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Στερεά Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα που θα τεθούν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται ήδη από την περιφερειακή αρχή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, της οικονομίας και του τουρισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ό,τι υπό τις υφιστάμενες, για τη χώρα, συνθήκες, είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η συνεργασία όλων. 

«Εμείς εδώ θα είμαστε να δώσουμε τη μάχη. Τη μάχη για τη καθημερινότητα, τη μάχη για το αυτονόητο. Και το κάνουμε αυτό χωρίς υπερβολές, χωρίς κραυγές, χωρίς αμετροέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Στερεά Ελλάδα, είναι η υποχρηματοδότησή της. 

Θέμα για το οποίο έχει λάβει ήδη, επισήμως, γνώση ο Πρωθυπουργός μέσω επιστολής του κ. Μπακογιάννη η οποία περιλαμβάνει, εκτός από την παράθεση στοιχείων του προβλήματος, και συγκεκριμένη πρόταση-λύση.

«Εμείς δε ζητάμε κανένα ρουσφέτι. Το δίκιο μας ζητάμε. 

Αυτά που έχουν οι άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Αν τα πάρουμε, εγώ πρώτος θα βγω και θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πρώτος θα βγω και θα πω ένα μεγάλο μπράβο. Αν πάλι όμως δεν τα πάρουμε, τότε πάλι εγώ πρώτος θα βγω και θα ασκήσω κριτική και όπως ξέρετε δε θα μιλήσω και πολύ ευγενικά. Θα τα πω Καρπενησιώτικα» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Συνημμένη η απομαγνητοφώνηση της Συνέντευξης Τύπου.