Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Προφυλάξτε τα κατοικίδια από τα τσιμπήματα των εντόμων


Τα κατοικίδιά μας νιώθουν μεγάλη ενόχληση από τα τσιμπήματα των διάφορων εντόμων -ένα φαινόμενο που το καλοκαίρι είναι σε έξαρση...
Συχνά διαπιστώνεται ότι τα ζωάκια μας αρρωσταίνουν από τα τσιμπήματα και χρειάζονται άμεσα φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση από τον κτηνίατρο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να κάνουμε καλή απολύμανση στο σπίτι μας με φυτικά φάρμακα, αλλιώς αν χρησιμοποιηθούν χημικές ουσίες, καλό είναι να κρατήσουμε το ζωάκι μας μακριά για τουλάχιστον για 24 ώρες.

Μέλισσα, σφήγκα και σαρανταποδαρούσα: προκαλούν πρήξιμο σε κάθε τους τσίμπημα. Ο κτηνίατρος θα μας δώσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Σκνίπες του καλααζάρ: Προληπτικά ψεκάζουμε τον σκύλο μας κάθε βράδυ με ειδικό sprey και τον κρατάμε σε καλά προφυλαγμένο μέρος.

Τσιμπούρια και ψύλλοι: η παρασίτωση είναι σημαντική και μάλιστα συνιστάται να γίνεται κάθε τρεις μήνες με ειδικό sprey ή κολλάρο για να αποφευχθεί η ερλιχίωση.


Οι κτηνίατροι δίνουν τεράστια σημασία στην πρόληψη. Συνιστούν τα ζωάκια μας:

να εξετάζονται συχνά από τον γιατρό και

να κάνουν εξετάσεις αίματος κάθε έξι μήνες για να εντοπιστεί τυχόν μόλυνση από τσιμπήματα.

Αλλά κι εμείς μπορούμε καθημερινά να ρίχνουμε μια προσεχτική ματιά πίσω και μέσα στα αυτιά του κατοικίδιού μας, στο λαιμό, την κοιλιά, τα πόδια του, για να διαπιστώνουμε την υγεία του δέρματος του.

Πηγή