Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Κρούσμα ελονοσίας στις Πλαταιές-τι συμβουλεύει ο Δ. Θηβαίων


Μετά την επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για κρούσματα ελονοσίας σε διάφορες περιοχές τον Ιούλιο μήνα, μεταξύ αυτών και στη Δ.Ε. Πλαταιών ο Δήμος Θηβαίων προέβη σε ανακοίνωση ενημερώνοντας, τα ακόλουθα:

α. Από 21/7/2017 έχει καταγραφεί κρούσμα ελονοσίας σε δημότη, το οποίο χαρακτηρίζεται “εγχώριο”. Με βάση το κρούσμα, οι περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Καπαρελλίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου και Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων έχουν χαρακτηρισθεί ως επηρεαζόμενες από την ελονοσία, έχουν μπει σε καραντίνα και λαμβάνονται σε αυτές ειδικά μέτρα για την ασφάλεια του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

β. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές εφαρμόζονται μέτρα αιμοεπαγρύπνησης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν μπορούν να δώσουν αίμα.

γ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εκπροσώπου του, θα πραγματοποιήσει στις εν λόγω περιοχές την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 επίσκεψη για αναζήτηση κρουσμάτων, ήτοι διερεύνηση της εστίας του κρούσματος.

δ. Καλούνται οι Δημότες, να αυξήσουν τα μέτρα προστασίας έναντι των κουνουπιών, όπως αυτά περιγράφονται στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ www.keelpno.gr και να έρχονται σε επαφή με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Αντιδημάρχους για οποιοδήποτε θέμα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους φορείς και την υπεύθυνη ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Επίσης, μετά από ιατρική πληροφόρηση, ανακοινώνεται ότι το περιστατικό, δεν χαρακτηρίστηκε «βαρύ» και σύντομα ο ασθενής θα βγει από το νοσοκομείο.