Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Β. Αποστόλου: Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτομικών προϊόντων


Την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει ως υποχρεωτική την αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και των υπολοίπων γαλακτομικών προϊόντων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την περιοδεία του σήμερα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Μάλιστα προσδιόρισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα προωθηθεί τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε με στελέχη της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού και Λαμίας, ενώ επισκέφθηκε μια αγελαδοτροφική μονάδα στην Αλίαρτο όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης Γιώργο Γιαννουδάκη.

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο στοχεύουμε να προστατεύσουμε την παραγωγή μας από τις επιθέσεις ελληνοποίησης που δέχεται από προϊόντα άλλων χωρών» σημείωσε ο κ Αποστόλου συμπληρώνοντας ότι «η συγκεκριμένη, νομοθετική ρύθμιση αποτελεί σταθμό για το χώρο της κτηνοτροφίας. Η υποχρεωτική επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος καθώς και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προ ϊόντα περιλαμβάνει τη χώρα άμελξης, τη χώρα επεξεργασίας και τη χώρα συσκευασίας, στοιχεία τα οποία πλέον ο καταναλωτής θα γνωρίζει για την τελική του επιλογή» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κελυφωτού φυστικιού στην ΒΙΠΕ Λαμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κελυφωτού φυστικιού του Μώλου ενημέρωσε του Παραγωγούς και τα στελέχη του Συνεταιρισμού ότι το κελυφωτό φιστίκι εντάχθηκε από το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων που θα λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα εξελιχθεί στη Λαμία την Τετάρτη και την Πέμπτη είχε συναντήσεις με δημάρχους της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας όπου κατέγραψε τις προτεραιότητες τους.

Πηγή: ΑΠΕ