Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

2 φυσικοί τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και την υγρασία



Τα μαλλιά σου, όπως και η επιδερμίδα σου, χρειάζονται καθημερινή φροντίδα ενώ το καλοκαίρι έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία, ώστε να μη δείχνουν ξηρά και κατεστραμμένα.
Δύο προϊόντα με φυσικά συστατικά υπόσχονται να τους χαρίσουν λάμψη και υγεία κι έτσι δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις άμεσα.

Προστασία από τον ήλιο
Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα ένα προϊόν για την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου, μπορείς να φτιάξεις ένα εύκολα μόνη σου με φυσικά υλικά. Το βασικό συστατικό είναι το έλαιο δενδρολίβανου που ενισχύει τα μαλλιά σου στις ρίζες, ενώ τα βοηθάει να μακρύνουν πιο γρήγορα. Ανάμειξε μία κούπα νερό, με δύο κουταλιές του γλυκού αντηλιακό με δείκτη προστασίας 25 και 3-4 σταγόνες έλαιου δενδρολίβανου. Ανακάτεψε πολύ καλά και στη συνέχεια, τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Καλό είναι να ψεκάζεις μερικές σταγονές στα μαλλιά σου πριν βγεις από το σπίτι, αλλά και τις ώρες που είσαι στην παραλία.

2. Προστασία από την υγρασία
Τα μαλλιά σου πολλές φορές δείχνουν αρκετά ξηρά μετά το μπάνιο στη θάλασσα, τον ήλιο ή το χλώριο της πισίνας. Η υγρασία είναι πιθανό να τα φριζάρει αρκετά, γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα φυσικό προϊόν που θα σου δώσει λύση. Η αλόη είναι το συστατικό που ενυδατώνει πολύ σωστά τα μαλλιά σου, μειώνει την υγρασία και τα κάνει να δείχνουν λαμπερά. Πρόσθεσε, λοιπόν, μία κούπα νερό, 2 κουταλιές της σούπας αλόη, 1 κουταλιά του γλυκού argan oil και μία κουταλιά του γλυκού γλυκερίνη. Ανάμειξε πολύ καλά τα συστατικά και στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα.

joytv.gr