Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18-9-17




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18-9-17
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πολιτικές εξελίξεις.

Το περίφημο «Grinvest» θα γίνει με τη σφαγή του λαού, με φθηνή εργατική δύναμη, με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και συνεχή φοροαφαίμαξή του, για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και περί εισόδου της Ελλάδας στη «μεταμνημονιακή εποχή» δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα έρχονται, είναι μπροστά μας.
Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι πολιτική καθαρής στήριξης του κεφαλαίου. Γι' αυτό ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, η ελληνική άρχουσα τάξη ζητούν να επιταχυνθούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα μοιράζονται την ίδια στρατηγική, τη στρατηγική που θυσιάζει δικαιώματα εργαζομένων για την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ καλούν σε συμπόρευση το λαό, να παλέψουμε μαζί, να χτίσουμε ένα μαχητικό, ταξικό, εργατικό - λαϊκό τείχος αντίστασης, για να εμποδίσουμε τις νέες απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ο δρόμος των ταξικών αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι η μοναδική ελπιδοφόρα επιλογή για τους εργαζόμενους.

Αίτημα 1ο

Θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να εκτιμήσουμε την δράση της Περιφέρειας, να μας γνωστοποιήσετε :
Τον ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2014.
Τον ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2015.
Τον ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2016.
Τα πεπραγμένα της διαχειριστικής αρχής από 1/9/2014 μέχρι σήμερα και φυσικά τον πίνακα των έργων που διαχειρίστηκε.

Το αίτημα αυτό ζητάμε να καταχωρηθεί και στα πρακτικά, προκειμένου να το αξιοποιήσουμε στην προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου της αρχής της Περιφέρειας.

Αίτημα 2ο

Όπως είναι γνωστό στις 11/9 ξεκίνησε η σχολική χρονιά….

Οι μαθητές δικαιούται δωρεάν μεταφοράς από και προς το σχολείο και 50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για την οργάνωση της ενισχυτικής τους διδασκαλίας και μόρφωσης…..

Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει εξασφαλιστεί σε όσους δεν χρησιμοποιούν ειδικά δρομολόγια…..

Οι συγκεκριμένοι δεν διαθέτουν τις προβλεπόμενες σχετικές κάρτες, που θα εξέδιδε το κάθε σχολείο και θα θεωρούσε το αρμόδιο ΚΤΕΛ…

Παρ όλα αυτά, αν και η σύμβαση τους ισχύει από τις 11/9 εξακολουθούν να εισπράττουν εισιτήρια από τους μαθητές.

Ζητάμε να μάθουμε τις προθέσεις της Περιφέρειας και φυσικά περιμένουμε τα μέτρα που θα πάρει για να αποκαταστήσει την ειδική μεροληπτική στάση της απέναντι στα ΚΤΕλ.

Ζητάμε σε κάθε περίπτωση να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

18-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟY