Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά σε κοινή γραμμή α` και β` βαθμός για το Πανεπιστήμιο Στερεάς – Δίπλα στους αιρετούς οι Βουλευτές της Περιφέρειας


http://orchomenos-press.blogspot.gr/
Κανείς δεν ξέρει εάν αυτή η κεντρική διεκδίκηση θα βρει σε πέρας με επιτυχία, ωστόσο, ο τρόπος και κυρίως η δόμηση των επιχειρημάτων για τη σύσταση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα είναι γεγονός πως φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τη Στερεά Ελλάδας και την κατάλληλη στιγμή στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων. Όπως συνέβη, δηλαδή, σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με την συνάντηση του Προέδρου και των εκπροσώπων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, του Περιφερειάρχη και των Βουλευτών με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να διορθωθεί μια μεγάλη παράλειψη, καθώς η Περιφέρειά μας είναι η μόνη στην χώρα που δεν έχει Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Πάνω από δύο ώρες έμειναν κλεισμένοι μαζί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, οι αυτοδιοικητικοί και οι Βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξαντλήσουν τον κατ` αρχήν και απευθείας διάλογο για την οριστική ίδρυση ενός ανώτατου ιδρύματος στην Στερεά Ελλάδα με προϋπόθεση την ισχυροποίηση και αναβάθμιση των σχολών του ΤΕΙ Στερεάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Λοκρών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΔ κ. Νίκος Λιόλιος, η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και οι κυβερνητικοί Βουλευτές κκ. Νίκος Θηβαίος, Γιώργος Ακριώτης, Δημήτρης Βέττας, Θανάσης Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης και Αποστόλης Καραναστάσης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στον Υπουργό συγκεκριμένη πρόταση, ώστε η Στερεά Ελλάδα να αποκτήσει σύγχρονο Πανεπιστήμιο που μαζί με το αναβαθμισμένο Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Ναι μεν, αλλά… από Μπακογιάννη και Υπερήφανο

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις που έγιναν στο Star Κεντρικής Ελλάδας μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Γαβρόγλου, αρκετά συγκρατημένο σε αυτή την πρωτοβουλία των αυτοδιοίκητων είδε τον Υπουργό ο Περιφερειάρχης Στερεάς, ο οποίος δήλωσε ότι «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, γιατί προέχει το μέλλον της Περιφέρειας». Μάλιστα, προτάθηκε στον Υπουργό η σύσταση και μιας δεύτερης επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Στερεάς, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, τουλάχιστον για την ώρα.

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λουκάς Υπερήφανος, από την πρόταση του κ. Γαβρόγλου να έρθει πρώτα στα χέρια του ο σχεδιασμός της επιτροπής των Πρυτάνεων και μετά να εξεταστεί η δική τους πρόταση. «Ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει παράλληλα» δήλωσε ο κ. Υπερήφανος.

Θυμίζουμε πως η Στερεά Ελλάδα
είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν διαθέτει Πανεπιστήμιο!!!