Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πώς θα κάνετε ασφαλές το παιδικό δωμάτιο


Βασική προϋπόθεση σε ένα παιδικό δωμάτιο, εκτός από την όμορφη διακόσμηση, είναι να πληρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας για να αποφευχθούν ατυχήματα:

Κατά πρώτον, αγοράστε ένα ασφαλές κρεβάτι για τα παιδιά σας. Δηλαδή ένα κρεβάτι χωρίς αιχμηρά σημεία και ίσως εξοπλισμένο με καγκελάκι.

Να κρατάτε μακριά από το κρεβάτι ή την κούνια του παιδιού παιχνίδια με κορδόνια για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα.

Σε καμία περίπτωση μην αγοράζετε στο παιδί παιχνίδια όπου υπάρχει κίνδυνος να τα βάλει στο στόμα και να τα καταπιεί όταν δεν το έχετε υπό την επίβλεψή σας.

Μη βάζετε βαριά αντικείμενα σε σημεία του δωματίου του παιδιού στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση. Είναι γνωστή η περιέργεια που έχουν στις μικρές ηλικίες για οτιδήποτε τους κινεί το ενδιαφέρον και δε θα θέλατε να ρισκάρετε να συμβεί κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.

Το ίδιο λάθος είναι να έχετε εξοπλίσει το παιδικό δωμάτιο με έπιπλα που δεν έχουν μεγάλο βάρος, αφού μπορεί να τα αναποδογυρίσει το παιδί όταν βρίσκεστε σε άλλο χώρο του σπιτιού.

Και φυσικά, για λόγους ασφαλείας, καλύψτε όλες τις πρίζες για να μην μπει το παιδί σε πειρασμό να βάλει το δάχτυλο ή άλλο αντικείμενο μέσα στις τρύπες.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr.

Πηγή