Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΣΤΗ ΘΗΒΑ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ – ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Τελικά, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ή μαθαίνει για τις δυνατότητες του και αργά ή γρήγορα αφυπνίζεται και θα αντιδράσει, όπως τουλάχιστον απέδειξε η κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, με ομιλητή τον Δρ. Αστροφυσικό Μάνο Δανέζη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Βοιωτίας και τον Σύλλογο το «ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ»..

Θέμα της διάλεξης ήταν η «Ανθρώπινη σκέψη μια ανεκμετάλλευτη Συμπαντική Δυνατότητα», όπου ο ομιλητής κέρδισε το κοινό της πόλης μας με μια ζωντανή συζήτηση που έγινε με την παρουσία αρκετών Δημοτικών Συμβούλων κι εκπροσώπων φορέων αλλά κυρίως νέων σκεπτόμενων ανθρώπων.

Την επόμενη μέρα ο Μ. Δανέζης ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, δηλώνοντας ενθουσιασμένος τόσο από τον αρχαιολογικό θησαυρό που παρουσιάζει όσο και από την οργάνωση και την ευγένεια του προσωπικού.

«Θα παροτρύνω όλους τους φοιτητές μου να το επισκεφτούν» είπε φεύγοντας, υποσχόμενος να ξανάρθει, καθώς οι 3 ώρες που διήρκεσε η ξενάγηση, του φάνηκαν λίγες για να μπορέσει να απολαύσει και να μελετήσει τον τεράστιο πλούτο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας!.